icona d'una lupa
 

Nutrisalt i l’oli d’oliva, al III Congrés Català de Cuina

III Congrés Català de Cuina amb Nutrisalt
11/12/2018

El dilluns 10 de desembre ha tingut lloc una jornada centrada en l’oli d’oliva a la cuina en el marc de les activitats organitzades des de la Universiat Rovira i Virgili dins del III Congrés Català de Cuina. És fruit també de les activitats de difusió de l’oli d’oliva en el marc del projecte Nutrisalt i compta amb la col·laboració de Reus Promoció.

La jornada inha inclòs dues taules rodones. En la primera, centrada en el paper de l’oli d’oliva a la cuina, hi han participat Mai Martí, del restaurant La Giberga, de Reus; Rosa Sanromà, del Restaurant Sanromà, de Castellvell; Xavi Ferraté, del restaurant La Bresca, de Cambrils; Marta Domènech, de l’Hostal Sport, de Falset; Rosa Solà, catedràtica de Medicina de la URV, i Noemí Rabassa, professora de Màrqueting de la URV, que ha actuat com a moderadora.

La segona taula rodona, centrada en les estratègies de valorització de l’oli d’oliva, ha comptat amb la participació de Josep Moragas, d’Unió Corporació Agrària; Gonzalo Cambra, de la Cooperativa de Riudecanyes; Fernando Sarasa, de la Cooperativa de Cambrils; Ester Gomis, de Ca Rosset, de Vilallonga del Camp; Francesc Baiges, de la Cooperativa de Montbrió del Camp; Judit March, d’Olis Solé; Montserrat Gelonch, de la DOP Siurana, i Miquel Àngel Bové, professor d’Economia de la URV, com a moderador.

La jornada s’adreçava a restauradors i productors d’oli.

Nutrisalt
El projecte d’investigació PECT Nutrisalt, impulsat per l’Ajuntament de Reus i amb la implicació dels agents d’R+D+I del territori —URV, Fundació URV, EURECAT i Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA)—, està orientat a la transformació i dinamització del sector agroalimentari al voltant de la innovació, la salut, l’economia verda i la internacionalització.

Amb un pla d’actuació que té com a horitzó el 2020, disposa d’un pressupost de prop de dos milions d’euros, cofinançats al 50% amb fons provinents del programa FEDER de Catalunya i amb un 25% per la Diputació de Tarragona. La resta l’aporten les institucions implicades en el projecte.

III Congrés Català de Cuina amb Nutrisalt

Ajuntament de Reus
Eurecat
URV
IRTA
Diputació Tarragona
Gencat
UE
Nutrisalt