El PECT Nutrisalt i la millora de la competitivitat dels OOVE de Catalunya

04/12/2020

En el marc de la Jornada tècnica “Els PECT, noves possibilitats per a millorar la competitivitat dels OOVE de Catalunya”, Agustí Romero ha presentat aquest matí les actuacions del PECT Nutrisalt que s’estan duent a terme des de l’IRTA Mas Bové. En concret, es tracta de la posada en funcionament de dues noves instal·lacions, el Cooking Lab i el Show cooking, pensades per acostar al sector HORECA (hostaleria, restauració i càtering) els olis d’oliva verge extra que es produeixen avui a Catalunya i les aplicacions que poden tenir tant en la cuina tradicional com en la cuina d’avantguarda.

La jornada tècnica, organitzada pel Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, s’ha fet de forma telemàtica i ha permès també conèixer un altre projecte d’especialització per a la competitivitat territorial (PECT) emmarcat específicament en el món de l’oli d’oliva verge extra: el PECT Motors Segarra-Garriga transformació en origen, que té com a objectiu l’optimització de l’extracció de l’OOVE mitjançant NIR Mòbil i del control d’almàsseres.

 

La presentació dels dos PECT ha anat a càrrec d’Agustí Romero, investigador de l’IRTA de Mas Bové i membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verge d’Oliva de Catalunya del DARP.

[Podeu recuperar el contingut íntegre de la jornada a continuació]

 


© Nutrisalt. Tots els drets reservats.  Info bàsica RGPD | Política de privacitat | Avís legalPolítica de cookies | Transparència

 flicker