IRTA de Mas Bove inaugura les noves instal·lacions de Cooking Lab i Show Room

16/12/2020

 

Aquestes noves instal·lacions, ubicades a les instal·lacions d’IRTA Mas Bové a Constantí, estan concebudes perquè els professionals del sector de la restauració coneguin de prop, des de la pràctica i l’accés directe a la informació i als productes, les possibilitat d’aplicació de l’oli d’oliva verge extra i dels fruits secs a la cuina, ja sigui cuina tradicional o cuina més innovadora.

 

Les noves instal·lacions són la Cuina Experimental d’Olis (cookinglab) i la corresponent Sala de Tast d’Aliments, i l’espai Showroom, on es transferiran els resultats obtinguts, i que inclou un Centre d’Interpretació d’Oli i Cuina, una Oleoteca (col·lecció actualitzada d’olis) i una Nuciteca (col·lecció actualitzada de fruita seca) i que posa a disposició d’altres grups de recerca les mostres traçables de varietats d’aquestes espècies. 

 

L’acte d’inauguració s’ha iniciat amb les paraules del representant institucional de l’IRTA a Tarragona, Joaquim Brufau, que ha assenyalat que «amb aquestes instal·lacions úniques, l’IRTA posa a disposició del sector la capacitat d’aproximar la diversitat dels nostres fruits secs i olis a la gastronomia».

 

L’alcalde de Reus, en la seva intervenció, ha emmarcat el paper de coordinació del PECT Nutrisalt que s’ha dut a terme des de l’Ajuntament en la “voluntat de contribuir a definir una oferta de serveis científics, tècnics i de promoció empresarial que atreguin inversions i donin suport a les empreses”. En aquest sentit, les noves instal·lacions que des d’avui es posen a disposició del sector de la restauració responen clarament a aquest objectiu.

 

Per la seva banda, el regidor de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, ha destacat la tasca que s’ha dut a terme per acostar els principis científics que sustenten les diferents investigacions, així com els resultats assolits, entre el conjunt de la ciutadania, “d’acord amb l’objectiu del PECT Nutrisalt d’incidir en la millora de la salut de les persones, un objectiu que en darrer terme orienta les actuacions de totes les institucions que han participat en el projecte”.

 

L’acte i ha comptat també amb la presència de representants de les diferents institucions que han participat al PECT Nutrisalt.


Coincidint amb la inauguració de les noves instal·lacions de Cooking Lab i Show Room de l’IRTA a Mas Bové, s’ha fet el tancament institucional del Projecte d’Especialització per a la Competitivitat Territorial (PECT) Nutrisalt, que aquest desembre arriba al final del seu recorregut.