Nous serveis innovadors per a les empreses

18/09/2020

 

El centre tecnològic Eurecat ha organitzat avui 18 de setembre el seminari online “Productes saludables, segurs i sostenibles: nous serveis innovadors per a la indústria agroalimentària i de la salut”, que ha permès abordar les principals eines i serveis per a les empreses, resultants de la recerca que ha implementat en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Nutrisalt, amb l’objectiu d’afrontar els reptes dels sectors agroalimentari i de la salut i donar resposta a la creixent demanda de productes alimentaris saludables, segurs i respectuosos amb el medi ambient.  

La jornada ha comptat amb tres ponències a càrrec d’experts de l’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat. Els investigadors de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat Joan Teichenné i Matteo Pusceddu han tractat sobre models per a la valorització de productes de proximitat del Camp de Tarragona, i l’investigador Juan Maria Alcaide ha exposat el funcionament d’una plataforma d’ecotoxicitat per a la detecció de l’impacte ambiental de contaminants aquàtics i terrestres, que ha desenvolupat el centre tecnològic. Per la seva banda, la investigadora de la Unitat de Ciències Òmiques d’Eurecat Nerea Abasolo ha impartit una conferència sobre seguretat alimentària i ha presentat la nova plataforma desenvolupada per Eurecat en aquest àmbit.

Al seminari hi ha participat també el regidor de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, i el director científic de l’Àrea de Biotecnologia d’Eurecat, Francesc Puiggròs.