Nutrisalt i l’oli d’oliva, al III Congrés Català de Cuina

III Congrés Català de Cuina amb Nutrisalt
11/12/2018

El dilluns 10 de desembre ha tingut lloc una jornada centrada en l’oli d’oliva a la cuina en el marc de les activitats organitzades des de la Universiat Rovira i Virgili dins del III Congrés Català de Cuina. És fruit també de les activitats de difusió de l’oli d’oliva en el marc del projecte Nutrisalt i compta amb la col·laboració de Reus Promoció.

La jornada inha inclòs dues taules rodones. En la primera, centrada en el paper de l’oli d’oliva a la cuina, hi han participat Mai Martí, del restaurant La Giberga, de Reus; Rosa Sanromà, del Restaurant Sanromà, de Castellvell; Xavi Ferraté, del restaurant La Bresca, de Cambrils; Marta Domènech, de l’Hostal Sport, de Falset; Rosa Solà, catedràtica de Medicina de la URV, i Noemí Rabassa, professora de Màrqueting de la URV, que ha actuat com a moderadora.

La segona taula rodona, centrada en les estratègies de valorització de l’oli d’oliva, ha comptat amb la participació de Josep Moragas, d’Unió Corporació Agrària; Gonzalo Cambra, de la Cooperativa de Riudecanyes; Fernando Sarasa, de la Cooperativa de Cambrils; Ester Gomis, de Ca Rosset, de Vilallonga del Camp; Francesc Baiges, de la Cooperativa de Montbrió del Camp; Judit March, d’Olis Solé; Montserrat Gelonch, de la DOP Siurana, i Miquel Àngel Bové, professor d’Economia de la URV, com a moderador.

La jornada s’adreçava a restauradors i productors d’oli.

Nutrisalt
El projecte d’investigació PECT Nutrisalt, impulsat per l’Ajuntament de Reus i amb la implicació dels agents d’R+D+I del territori —URV, Fundació URV, EURECAT i Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA)—, està orientat a la transformació i dinamització del sector agroalimentari al voltant de la innovació, la salut, l’economia verda i la internacionalització.

Amb un pla d’actuació que té com a horitzó el 2020, disposa d’un pressupost de prop de dos milions d’euros, cofinançats al 50% amb fons provinents del programa FEDER de Catalunya i amb un 25% per la Diputació de Tarragona. La resta l’aporten les institucions implicades en el projecte.

III Congrés Català de Cuina amb Nutrisalt