Sistema d’Innovació Regional en nutrició i salut

En els últims anys a Reus i al conjunt del Camp de Tarragona s’ha articulat un sistema d’innovació regional especialitzat en nutrició i salut amb agents de transferència que fomenten la innovació empresarial per obrir nous segments de mercat, com el dels aliments amb propietats saludables, un subsector que és dels més dinàmics del sector alimentari.

La seva ubicaciórespon a un plantejament estratègic, aprofitant l’existència d’estructures de recerca i educació superior d’excel·lència i d’unabase industrial forta en el sector de l’alimentació humana i animal.

La llarga tradició, que arrenca del segle XVII, de la ciutat de Reus i la comarca del Baix Camp en la indústria transformadora agroalimentària i nutricional ha marcat també l’orientació temàtica d’aquest sistema d’innovació físicament ubicat a l’entorn de Tecnoparc, el primer parc tecnològic de l’estat espanyol centrat en aquest àmbit, i del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS) de la URV.

 

En els últims anys a Reus i al conjunt del Camp s’ha articulat un sistema d’innovació regional especialitzat en nutrició i salut