Nous ingredients

Les plantes són una font immensa de principis bioactius, alguns dels quals han estat investigats, però hi ha encara molta recerca a fer en aquest context.

El mercat d’extractes naturals, especialment el de plantes i herbes, experimenta un creixement anual de prop del 6%, i el 2013 va generar un negoci de 1.600 milions d’euros. Això és possible gràcies a les evidències científiques que avalen l’ús d’aquests extractes.

Un exemple d’extracte vegetal amb propietats beneficioses per a la salut humana és un extracte ric en oleuropeïna i hidroxitirosol que s’obté a partir de l’olivera, que té efectes protectors davant l’oxidació de les partícules de colesterol LDL.

Els extractes vegetals rics en compostos fenòlics es poden utilitzar actualment en la indústria alimentària com a antioxidants tecnològics naturals, i són de gran utilitat en l’àmbit de la nutrició humana i també animal per preservar les característiques organolèptiques i evitar el creixement de microorganismes no desitjats en productes carnis, incrementant-ne així la vida útil.

Els extractes vegetals també poden jugar un paper important en la salut animal a l’hora de prevenir malalties d’origen microbià com, per exemple, la coccidiosi, una malaltia intestinal que afecta el bestiar, que és causa de mortalitat i produeix pèrdues econòmiques considerables a la indústria ramadera i avícola.

 

El mercat d’extractes naturals, especialment el de plantes i herbes, experimenta un creixement anual de prop del 6%.